BTW vermelden

Laatste reactie 05/03/2019 16:57 door Nico
· Markeren als ongelezen
Mike de Vries 6 maanden geleden geplaatst
Goedendag
Ik heb een webshop via dropshipping uit China en als je meer dan 22 euro betaald moet je btw afrekenen als het wordt bezorgd.
Vinden jullie dat ik dit moet vermelden op mijn webshop. www.dagitex.com

Groeten
Mike
kenny marien 6 maanden geleden geplaatst
Voor zover ik weet dien je ten alle tijden de kosten die er zijn voor de klant altijd duidelijk kenbaar te maken. Dus ja je moet deze vermelden.
WS Max van WWS 5 maanden geleden geplaatst
ja, is inderdaad verplicht!
Nico Moorrees 5 maanden geleden geplaatst
In de verkoopprijs inrekenen. Dan wordt het 22 euro + BTW is gelijk aan de verkoopprijs. Vermeld op je webpagina alleen de verkoopprijs. Consumenten interesseren toch alleen wat ze voor moeten betalen als ze bij de kassa komen.
Nico DutchEcom 2 maanden geleden geplaatst
Een heel bijzondere en risicovolle constructie
Als zij bij jouw in je Nederlandse webshop kopen en betalen ben je verplicht de NL btw over het aankoopbedrag te rekenen en af te dragen. voer je het uit mag je de btw verleggen naar bedrijven met btw nummer in de eu. Overigens ben jij bij niet EU landen ook meteen de producent en ben je verantwoordelijk en wettelijk aansprakelijk voor het artikel 
Maar jij voert het ook in en dat gaan dan rechtstreeks naar je klant
Er zit een verschil tussen verkoop btw verwerking en je inkoop btw en invoerrechten verwerking
Het lijkt erop dat dit bij jouw door elkaar loopt.

Om via een chinese dropshipper vanuit china naar je NL klant die in je NL shop heeft gekocht te laten versturen zal je klant niet blij van worden denk ik als die ineens aan de deur nog even invoerrechten en de btw moet gaan betalen waar ze in je Webshopde btw ook al hebben betaald.

Ik weet niet hoe dat bij je dropshipper in elkaar steekt maar die kosten is dus niet perse alleen voor btw maar kan ook invoerrechten en dat staat op je factuur die bij dat soort bestellingen vaak zit toegevoegd door de inklaarder en dat moet je in je boekhouding apart opvoeren.
Staat ook erg raar als je klant ineens aan de deur een bepaald bedrag moet gaan betalen wat productcategorie afhankelijk is en daar de factuur van krijgt die bij jouw in je boekhouding moet.

Je bent verplicht vooraf mogelijk bijkomende kosten te vermelden. doe je dat niet is de koop officieel niet rechtmatig  tot stand gekomen.
De klant heeft dan het recht om aan de deur pakket te weigeren en die kosten niet te hoeven betalen en bestelling gaat dan retour afzender (china) met alle financiële gevolgen voor jouw.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 November 2018 om 19:02
Aantal lezers 27
Aantal reacties 5