Is marktplaats schadelijk voor Google ranking?

Laatste reactie 03/01/2019 13:08 door Hans
· Markeren als ongelezen
Hans van Ameide 4 maanden geleden geplaatst
Sinds een paar maanden adverteer ik op marktplaats. Hiervoor gebruik ik de omschrijvingen en foto's die ik ook op mijn eigen website gebruik.
Op zich ben ik redelijk tevreden over marktplaats maar ik ben toch bang dat deze advertenties mijn eigen website benadelen in de Google resultaten. Heeft iemand hier daar een idee over?
Vriendelijke groet,
Hans van Ameide
kenny marien 4 maanden geleden geplaatst
Als je op beide dezelfde omschrijving gebruikt dan heeft dit zeker een invloed. Gewoon de testen voor je eigen site anders houden als die je gebruikt op marktplaats. 
De foto zou je eventueel ook een andere naam kunnen geven. 
Hans van Ameide 4 maanden geleden geplaatst
Dag Kenny,
Dank voor je antwoord. Ik was er al bang voor. Aangezien ik bijna 200 advertenties heb is het herschrijven eigenlijk ondoenlijk.
Weer iets om even over na te denken.
Laatst heb ik eens gekeken of bol iets voor me zou zijn maar als ik het goed begrijp moet ik dan mijn teksten en plaatjes aan bol geven zodat zij een advertentie kunnen maken. Volgens mij geef ik daarbij mijn teksten en plaatjes cadeau. Dat heb ik dus maar even in de wacht gezet.

Met vriendelijke groet,
Hans
kenny marien 4 maanden geleden geplaatst
Ook voor bol.com is dezelfde regel. Teksten kunnen beter anders zijn dan op je eigen site. Zeker omdat zij zeer hoog op google scoren verdwijnt je eigen site. Ik heb samengewerkt met bol.com en het resultaat is dat mijn eigen site van zijn plaats is gestoten bij google. 
En concurrenten zijn beter op de hoogte (inclusief bol) over jouw reilen en zeilen en wat goed (kan) verkopen. 

Toen wij starten waren wij voor een bepaald artikel uniek op bol.com. Ondertussen heeft elke concurrent dit wel nageaapt en ja de gevolgen kan je wel zelf inbeelden. 
Bol.com heeft ons ook veel goeds bezorgt, maar dat iets overgenomen  zal worden is eens zo hoog bij bol dan op je eigen site. Medeverkopers kunnen profiteren van uw foto's en teksten als men hetzelfde (gaat) verkopen. Dus dat is zeker wikken en wegen. 
Hans van Ameide 4 maanden geleden geplaatst
Hartelijk dank voor deze uitleg.
Aangezien ik zeer veel producten heb die nog niet op bol staan voel ik me niet erg geroepen om mijn teksten en plaatjes cadeau te geven.
LP Nauta 4 maanden geleden geplaatst
Als advertentie's en bol product pagina's 1 op 1 overeen komen met je de productpagina's op je eigen site zou het wellicht een beetje schadelijk kunnen zijn omdat het duplicate content zou kunnen zijn, hangt er ook vanaf of het een losse Marktplaats advertentie is of een Marktplaats Admarkt advertentie is met een link naar je eigen productpagina en of deze wel of niet gevolgd wordt. Uiteraard zal een andere text voor minder problemen zorgen al denk ik dat het dubben van product info niet perse invloed heeft. Kijk bv naar alle webshops die op een feed van een groothandel draaien en dus allemaal dezelfde productomschrijvingen en categorie structuur hebben.

Echter zou je dan ook de extra omzet via de gebruikte verkoopkanalen mee moeten tellen om tot een goede conclusie te kunnen komen.

Een verkoopkanaal als Bol niet inzetten omdat andere verkopers dan jouw teksten / productomschrijvingen kunnen gebruiken is handelen vanuit angst. Als je er voor zorgt dat jouw bol account op alle metrics beter is dan die van de concurrent hoef je je echt geen zorgen te maken. Gewoon je producten op bol knallen en verkopen maar! Als jij het niet doet gaat iemand anders er mee vandoor en heb je geen inkomsten uit bol... 
kenny marien 4 maanden geleden geplaatst
Zomaar op bol.com knallen is niet altijd goed. Kan uit ervaring meespreken. 
In onze categorie waren wij de beste. Helaas door combinatie van copycats en de klik advertenties bij bol.com zelf verkopen wij nagenoeg niets meer via bol.com. Wij trekken de stekker er dan ook uit bij bol.com. 

Hoe je het keert of draait, door op bol.com te verkopen geef je veel prijs aan je concurrenten.  
WS Max van WWS 4 maanden geleden geplaatst
Ja dit is niet goed voor je webshop, content is niet meer uniek dan. 

Maak gewoon een aparte korte samenvatting voor Marktplaats?
Hans van Ameide 4 maanden geleden geplaatst
Ik zal eens kijken of er wat kleine dingen makkelijk te wijzigen zijn. Ik heb bijna 200 advertenties op marktplaats staan en dan werkt marktplaats enorm langzaam.

Wat Bol betreft heb ik inmiddels wel besloten dat ik dat niet ga doen. Ik ben maanden bezig geweest met teksten en plaatjes. Op mijn eigen site kan ik de plaatjes nog beschermen door er een logo in te plakken maar dat mag niet op bol.
Daarbij vind ik dat ze goed betaald willen worden, maar dat is een andere discussie.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 December 2018 om 12:10
Aantal lezers 29
Aantal reacties 9