Webshop van .nl naar .com omzetten, hoe zit dit SEO technisch?

Laatste reactie 21/10/2016 11:57 door Kees
· Markeren als ongelezen
Bart Verboven 3 jaar geleden geplaatst
Om mijn webshop beter op de internationale markt aan te laten sluiten wil ik deze graag op een ander domein overzetten. Nu staat deze nog op: www.debarnsteenspecialist.nl maar voor de internationale markt zou ik deze liever op: www.amberspecialist.com hebben. Maar wat gebeurd er met de opgebouwde SEO als dit wordt doorgevoerd? En alle verzamelde backlinks?
Martin Verkerk 3 jaar geleden geplaatst
Die zul je opnieuw op moeten bouwen. Je kunt in de tussentijd wel 301 redirects maken van de oude url linken naar de nieuwe.


Je bestaande linkpartners van je backlinks naar het oude domein, zou je het verzoek kunnen doen om de link aan te passen.


Dan kun je met een beetje geluk de schade beperkt houden en het tussen 4 a 6 maanden weer redelijk op pijl hebben met je nieuwe domein.
WS Kees van Dijk 3 jaar geleden geplaatst
Er zijn een paar opties.

1. Als je van plan bent om ook de lay-out en evt software te vernieuwen dan zou ik tijdelijk twee webwinkels aanhouden.

Vaak is je nieuwe webwinkel namelijk nog helemaal niet klaar t.o.v. de oude maar wil je al wel graag lanceren. Je bouwt na de lancering de nieuwe webwinkel helemaal af. Ondertussen krijgt deze ook al rankings in Google.

Wanneer de nieuwe shop echt helemaal af is dan kan met 301 redirects werken. Om de oude websitepagina's naar de nieuwe pagina's te sturen.

2. Wil je gewoon je huidige website op een nieuwe url dan kan ik je deze link aanraden: https://online.marketing/guide/https/ (Ik weet dat het gaat over http en https maar de essentie is hetzelfde).
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 October 2016 om 15:40
Aantal lezers 21
Aantal reacties 3